יום חמישי, 3 ביוני 2010

סנדוויץ' לטיולים

ירושלים עכשיו לוהטת יותר מתמיד ואני לא מתייחסת לטמפרטורות שעולות ועולות, אלא למידת הפופלריות. אולי בזכות ואולי בגלל ראש העיר החילוני יש תחושה מסוימת של שינויים חיוביים שעוברים על העיר הכל כך קסומה הזו. שינויים של התחדשות ונעורים. המקום היותר בולט לדעתי הוא שוק מחנה יהודה. קולות השוק והרענון שלו מגיעים אפילו עד תל אביב שמשוכנעת שרק היא יודעת מה טוב.

ביום שישי שעבר נסענו לשוק מחנה יהודה להבין מה כל כך מיוחד שם ומה סוד הקסם.אני מתביישת להגיד שזו הפעם הראשונה שלי בשוק. הגענו בשעות הבוקר המוקדמות יחסית. תתפלאו, בחוץ עוד נשבה רוח קיצית קרירה, השוק היה עדיין סביר לביקור והלחץ מול הבאסטות נעים ולא מעיק. ומיד שמים לב לשילוב ישן וחדש. איזה יופי, הלב מתרחב ממגוון הריחות והצבעים, באסטות של ירקות ופירות לצד חנויות פריטי יד שנייה ומאפיות מודרניות לחלוטין ואפילו פגשנו גלידריה אחת מיוחדת.

בהמשך הפוסט תוכלו לראות תמונות שצילמתי בשוק ובירושלים בכלל. אבל נתחיל במתכון לסנדוויץ' לטיולים. אפשר את הסנדוויץ' לארוז בכלי פלסטיק שקוף ולנשנש בדרך. אם אתם נוסעים בקרוב לטייל בירושלים (שכבר הבנתם שאני מאוד אוהבת) קחו איתכם כיבוד.





סנדוויץ' מלחם פומפרניקל

מרכיבים:
אבוקדו
מיונז
מיץ לימון
3 פרוסות לחם פומפרניקל, אפשר לקנות בסופר באיזור הלחמים
גבינת לאבנה
מלפפון חמוץ
זעתר
תערובת זרעונים, אפשר לקנות בכל סופר למעשה. זו בעצם תערובת תוספת לסלט




אופן ההכנה:
1- מעבירים חצי אבוקדו בשל לקערה קטנה, ממליחים ומוסיפים טיפה מיץ לימון ומיונז.
2- מניחים על צלחת פרוסת לחם ומורחים את ממרח האבוקדו
3- פורסים מלפפון חמוץ (עדיף כמובן תוצרת בית) לפרוסות דקות ומניחים על הממרח




4- מניחים על הפרוסה המרוחה באבוקדו פרוסת לחם נוספת

5- מורחים עליה גבינת לאבנה
6- מפזרים טיפה זעתר
7- ומעליו טיפת תערובת זרעים
8- סוגרים את הסנדוויץ' וחותכים באופן בו אוהבים. אני חולה על משולשים נוסח אנגליה. קטנים, עשירים וטעימים.

























3 תגובות:

עלמה אמר/ה...

איזה כיף זה שוק מחנה יהודה (כמה מהשעות הכי יפות של נעורי היו באיזור הזה) לא לוותר על מיץ האתרוגים המשונה בדוכן של עזריאל! (אני חושבת שקוראים לו עזריאל)

morana אמר/ה...

בפעם הבאה תיקחי אותנו לסיור . נוכל לתאום את מיץ האתרוגים....

נבו אמר/ה...

איזה יופי של תמונות!