יום רביעי, 26 במאי 2010

הדובדבן שבקצפת


זהו החלק השלישי והאחרון (לעת עתה) ברצף הפגישות של מיכל בראל ושלי. ומסיימים כמו בכל בית אשכנזי במשהו מתוק.
העוגיות האלה כל כך פריכות וטעימות שכייף לנשנש אותן עם משקה חם. נכון, להכין עוגיות זה התעסקות, אבל במקרה הזה זה ממש שווה את המאמץ וגם סיבה מספיק טובה כדי להשתמש בקיצ'נאייד. אז קבלו עוד מתכון מוצלח מאת מיכל בראל.



עוגיות שקדים פריכות עם פרג

מצרכים לבצק:
2.5 כוסות קמח לבן
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם שקדים טחונים
רבע כפית מלח
240 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 חלמון
1 ביצה1
1 כף מים
3 כפות פרג


מצרכים להכנת רוטב הדובדבנים:
צנצנת דובדבנים חמוצים בסירופ
כף סוכר

גביע גבינת מסקרפונה מעורבבת עם כף אבקת סוכר

הכנת העוגיות:
1-מערבלים על מהירות נמוכה במיקסר את הקמח, אבקת הסוכר, השקדים, הפרג והמלח
2-מוסיפים את החמאה
3-מוסיפים גם את הביצים והמים לערבול מהיר וקצר עד שנוצרים פרורים של בצק בתוך הקערה




4- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה
5-מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים על משטח העבודה. מחלקים ל-3 חלקים
6-יוצרים מכל חלק נקניק ארוך בעובי של כ- 4 ס"מ ומקפיאים לשעה לפחות. בשלב הזה ניתן להשאיר במקפיא אפילו מספר חודשים ולעשות שימוש על פי הצורך.
7-מחממים את התנור אפייה ל- 170 מעלות







8-חותכים את הנקניק לעוגיות בעובי של כ- חצי ס"מ
9-מפזרים על תבנית עם נייר אפיה במרחק של כעוגייה ביניהן
10-אופים כרבע שעה או עד שהן מזהיבות
11-מצננים את העוגיות על רשת
12-מפזרים אבקת סוכר על העוגיות

להכנת רוטב הדובדבנים:
מעברים את תכולת הצנצנת + הסוכר למחבת או סיר ומבשלים על אש גבוהה

להרכבת המנה:

1-מסדרים על צלחת הגשה 4 עוגיות
2-על כל אחת מניחים כפית מגבינת המסקרפונה והסוכר שערבבנו קודם
3-מעל גבינת המסקרפונה דובדבן אחד ומעט מהרוטב.
4-לאכול בידיים בלבד!!!!
5-וללקק את האצבעות.




3 תגובות:

דודי כליפא אמר/ה...

מורן הי

לא מצאתי את המייל שלך ואנו רוצים להזמין אותך להצטרף אלינו למסע של אהבה לאריק איינשטיין. כל הפרטים כאן:
http://beygale.co.il/?p=2445
מקווים לראות אותך, כי לא רק על האוכל..

דודי

LILI LOFT אמר/ה...

העוגיות נראות טעימות להפליא.
והצילומים מצוינים.
אביטל.

morana אמר/ה...

תודה תודה