יום חמישי, 29 באפריל 2010

ענן בטעם לימון


ענן בטעם לימון, ככה אני קוראת לעוגה הזו שאחותי 'הקטנה' והמוכשרת אופה בהצלחה מרשימה כבר כמה שנים.
אני באופן מובהק בן אדם (יותר בת חווה) של בישולים וסלטים, אפייה - זה קצת פחות אני. אפייה דורשת סבלנות, דיוק ותפילה קטנה שהכל יצליח מההתחלה עד הסוף , שלושת אלה כנראה לא באים לי בקלות, לכן ברוב כבוד נושא האפייה הוא התחום של אחותי שירשה מאמי. וכך יש איזון בין אגפי הבית.
אז שתדעו לכם שאחותי מירב היא גם יפה וגם אופה. לצערכם היא תפוסה.
את המתכון היא מצאה בספר בישול ישן. בספר שם העוגה "עוגת מיקצפת" אני בהחלט חושבת שהשם שאני נותנת לה מתחבר יותר עם קידמה וחדשנות. בכל מקרה, כך או כך, התמונה של העוגה בספר מספרת סיפור אחד וכמו במקרים רבים בחיים המציאות טיפה שונה (בעיקר בנושא הגודל) העוגה לא יוצאת כל כך גבוהה במציאות, אבל טעמה נדיר, כנראה בשנות ה-70 לא היה כל כך חשוב לתאר את המציאות בקווים מדויקים.
שכבות העוגה מורכבות ממרנגים של חלבונים וסוכר שנאפים בתנור עד שמתקשים ובינהם שכבות קרם שטעמו לימוני.
מרנג למי שלא יודע במילים פשוטות זה קצף ביצים אפוי, מה שמזכיר מרקם נשיקות.

תענוג!


עוגת ענן בטעם לימון

המרכיבים:

למרנג:
6 חלבונים
3/4 1 כוסות סוכר
1 כפית מיץ לימון
חצי כפית תמצית וניל

לקרם הלימון:
שליש כוס מיץ לימון טרי
קליפת לימון מגוררת
1/4 כוס מים
1/2 כוס סוכר
1 כף עמילן תירס
50 גרם מרגרינה ללא מלח
4 חלמונים

לשכבת השמנת המתוקה:
1 שמנת מתוקה
אבקת סוכר


אופן ההכנה:

1- מקציפים את 6 החלבונים לשלב של קצף עדין.
2-תוך כדי הקצפה מוסיפים את הסוכר, הלימון ותמצית הוניל.
3- מקציפים עד שנוצר קצף חזק מאוד ויציב.
4- משרטטים בעזרת צלחת שהיא קצת יותר קטנה מהתבנית שבחרתם, 2 עיגולים על ניירות אפייה. ומניחים על תבניות ללא שוליים.
5- בתוך גבולות העיגול מיצרים בעזרת לקקן עיגול נאה, שווה פחות או יותר בגודלו ובגובה של כ- 2 ס"מ. חוזרים על אותה פעולה בשני המיקרים.
6- מכניסים את 2 התבניות לתנור שחומם מראש לחום נמוך של 120 מעלות. תהליך האפייה מאוד איטי עד שהקצף מתקשה. להקפיד לא לפתוח את התנור בזמן האפיה.
7- כשהמרנגים מקבלים גוון חום עדין מאוד, משאירים אותם בתנור מכובה לעוד כשעה כדי שלא יקבלו הלם בחוץ וכדי שיתקשו עוד טיפה.
8- מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר.







להכנת קרם הלימון:
1- מבשלים בסיר על אש נמוכה מאוד את ה: מיץ לימון, קליפת הלימון, מים, סוכר, עמילן התירס ו-המרגרינה. עד שמסמיך.
2- מצננים.
3- טורפים בכלי נפרד את 4 החלמונים.
4- להשוואת טמפרטורות מוסיפים לחלבונים כף מהרוטב שחומם, חשוב לוודא לפני העירבוב שהרוטב אכן התקרר ומערבבים.
5- מעבירים את החלבונים והטיפה רוטב לסיר ומערבבים היטב.
6- מחזירים לאש ומבשלים שוב בעדינות על אש נמוכה מאוד כשלוש דקות תוך כדי ערבוב.




להכנת הקצפת:
מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד מרקם חזק ואחיד.
שלב בניית העוגה:
1- מעבירים את אחד מעיגולי המרנג לתבנית.
2- מורחים עליו שכבת קרם לימון כאשר עושים שימוש למעשה רק בחצי מהכמות (החצי השני כמובן מיועד לקומה השנייה) .
2- מעל קרם הלימון מורחים חצי מכמות השמנת.
3- חוזרים על הפעולות פעם נוספת כדי להקים את הקומה השנייה.
4- אפשר לקשט בדובדבנים מסוכרים או פקאנים .
הערה חשובה אחרונה: העוגה היא בעלת אורך חיים קצר , אם לא טרפו אותה תוך יום, גג יומיים, היא מתחילה להתרכך יתר על המידה. העונג האמיתי הוא בטריות שלה.
קחו זאת בחשבון. וחשוב: שומרים במקרר.
תהנו.


אין תגובות: