יום חמישי, 27 באוגוסט 2009

עוגת הבראוניס של דרור שמירב מאוד אוהבת


עוגת הבראוניס של דרור מעולה לכל השנה ולכל אירוע, שבת חג ומועד (ונופל כפי שכתב מאיר אריאל). זהו מתכון קל שעושה נעים בפה ובמקרה הצורך גם מנחם את הנשמה. נכון, יש מתכונים דומים, אבל אין מתכון כמו זה, בו מושקעת כוונת הלב של דרור.
תודה: לדרור פרץ, מירב-נש-שמבר, מידן-גור-שמבר וענת ריב"א עורכת מטעם הוט.



בראוניס חלומי של דרור שמירב מאוד אוהבת

חומרי הבסיס:
250 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
4 ביצים
1.5 כוס סוכר לבן
שקית סוכר וניל
1 כוס קמח תופח
6 טיפות תמצית וניל

תוספות: שאריות שוקולד שנמצאו ברחבי המקרר ואגוזי מלך.


מה עושים?
ממיסים במיקרו למשך כדקה וחצי: 250 גרם שוקולד מריר עם 200 גרם חמאה.
כשמוציאים מהמיקרו המרקם לא אחיד, לא להיבהל! מערבבים עם כף עד למרקם אחיד.


במקביל מקציפים:
4 ביצים שלמות עם 1.5 כוס סוכר לבן. את הסוכר מוסיפים באופן איטי לתערובת, עד לקצף אחיד.
מוסיפים שקית סוכר וניל ומערבבים ערבוב אחרון.


לתוך הקצף מעבירים באיטיות ובתנועות רכות את השוקולד והחמאה שהמסנו במיקרו, ומערבבים. כששתי המסות מעורבבות היטב מוסיפים 1 כוס קמח תופח ו- 6 טיפות תמצית וניל ומערבבים. ומעבירים לתבנית משומנת.


ועכשיו הקטע החמוד של המתכון, אם לא היה לנו מספיק שוקולד עד פה, קבלו עוד קצת. אחרי שדרור העביר את המסה לתבנית הוא פיזר חתיכות שוקולד ואגוזי מלך מעל! חתיכות השוקולד הן בעצם שאריות שוקולד שהסתובבו במקרר ולא הגיעו ליעדן, לכן אין פה הגבלה לגבי סוג השוקולד, חלב, מריר, לבן – הכל הולך. הכמות המומלצת - כמה שבא לכם!


את העוגה מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לכ- 20 דקות. כשהקיסם יוצא ממרכז העוגה לח (ולא רטוב ולא יבש), סימן שהעוגה מוכנה.

המרקם צריך להיות טיפה קראנצ'י בחוץ ולח מבפנים, ממש כמו החיים עצמם!


שבת שלום ובתאבון.

תגובה 1:

אנונימי אמר/ה...

לא רואים את הכיתוב. כתוב בפונט בהיר מאוד.