יום שני, 21 ביוני 2010

כרובית בטחינה בשביל מזרח תיכון חדש


כשיש אמת צריכים להגיד אותה ובקול רם: אני יודעת להכין טחינה מעולה. בשבוע האחרון קיבלתי הרבה מחמאות עליה אז נראה לי שזה הזמן להוציא את המתכון המדויק אל אויר העולם. זה היה מאוד קשה למצוא את הכמויות המדויקות, לא ממש ניתן למדוד את הרכב הטחינה כי כל טחינה אוהבת כמות מים שונה, אבל באמת השתדלתי לדייק. זה רק נדמה לכם שזה פשוט ובסיסי אבל כדי להגיע לאיכות גבוהה צריך לדייק בטעמים.
טחינה זה קסם. יש תהליך מאוד ברור בהכנתה ובו 3 שלבים: התחלה, אמצע וסוף. כמו בכל סיפור טוב, באמצע העלילה הדמויות בשיא הקונפליקטים, כך גם בטחינה יש רגע באמצע ההכנה שהכל מתפרק ולא ברור בכלל האם יכול לצאת ממנה משהו קסום. אל תתיאשו פשוט תמשיכו לערבב במרץ. הנה צילום של רגעי דרמתי כזה:

הטחינה ברגעי השיא של העלילה על סף פירוק

אני מקשיבה לעצות הקוראים הקבועים וממשיכה עם מתכונים קלים להכנה וקלים לאכילה בקיץ החם הזה. לכן למתכון הטחינה אני מוסיפה רעיון קטן לשידרוג. אם תפזרו מעט טחינה מעל הכרובית, תקחו ביס, מיד תגלו שהפה מוצף בטעמי מזרח תיכון ניפלאים.


להכנת הכרובית:


1- מפרקים בידיים ראש כרובית אחד לפרחים בינוניים
2- מעבירים אותם לתבנית ומפזרים מעל מעט שמן זית, מלח גס ומעט פלפל גרוס טרי.
3- אופים בתנור לכ-20 דקות או עד שהכרובית מזהיבה
4- מצננים על צלחת הגשה פרחונית ויפה

הכרוביות ממתינות לחימום בסאונה יבשה


להכנת הטחינה:
חומרים:
חצי קופסאת טחינה גולמית
1 לימון סחוט

כפית שטוחה של מלח דק
1-2 - שיני שום כתושות
מים- כמות לפי כמה שהטחינה מבקשת או על פי מידת הדלילות שרוצים להשיג.


אופן ההכנה:
1- מעבירים חצי מהכמות בכלי הטחינה אל קערת ערבוב נוחה
2- מוסיפים את הלימון הסחוט, המלח והשום הכתוש ומערבבים ערבוב קל
3- מוסיפים רבע כוס מים ראשונה ומערבבים היטב
4- בהדרגה מוסיפים עוד רבע כוס מים ומערבבים. כך עד שמגיעים לדלילות הנדרשת.
5- בודקים את הטעם ומחזקים מלח במידת הצורך


כמה רעיונות לתוספות מעל שעושות נעים: כוסבה קצוצה, בצל ירוק חתוך, פטרוזיליה קצוצה דק . והכי מגניב לקחת חצי עגבניה ולסחוט אותה כמו לימון מעל.

בתאבון

4 תגובות:

החדרון באלכסון אמר/ה...

החדרון באלכסון חושב - כידוע לכל - כי טחינה היא מתת האלים לאנושות וכי כל מנה יכלה להיות קצת יותר טעימה עם זרזיף קל של האושר הצרוף הזה. מתכון שינוסה בהקדם האפשרי, טחינה לשילטון!

ענתה אמר/ה...

הוי שמברונת שימחת אותי ואת בני ביתי, אשר כידוע אנו טחינאים מדופלמים וגם כרובית הינה מבורכת בביתנו. נשיקות ושבת שלום לך ולכל תושבי הבלוג

morana אמר/ה...
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
morana אמר/ה...

היי נשמה, אם הכנת - ספרי איך יצא. נשיקות ושיהיה שבת שלום.