יום חמישי, 4 במרץ 2010

אוכל תימני גורמה




בוקר יום שישי. חורף. גני תקוה. בית משפחת חזקיהו. עדי (ה-עפר- קדם) ואני דופקות על שער גינה.
זו לא התחלה של ספר מתח אלא יותר התחלה של סיפור אהבה.

מירב ודודו הם בשבילי הזדמנות נפלאה להסתכל באופטימיות על החיים, כי עם 2 ילדים מדהימים, בית מקסים וגינה מעוצבת, מי זוכר שהם הכירו ב- JDATE?
את מתחם הבית יצר ובנה דודו המוכשר במו ידיו (פרטיו של דודו נמצאים במערכת למחפשי אדם אמין לעבודות בניין מיוחדות). פה חלון ישן מקבל רגעי חסד מחודשים, שם כיסא גן משופץ ומלא חיים. מרתק לדעת שדודו מסוגל להסתכל על פריטים באופן תלת מימדי (אני מושפעת מאווטר) ולדעת להוציא מהם דברים שהם לא ידעו שקיימים בתוכם.

הבית מלא חן ועשוי בטעם טוב, אבל מה היה כל זה בלי אשת חייל שתחזיק בשתי ידיה את החיים.
מירב בת לשף, גדלה על ברכי הבישול גורמה וכשהכירו התחילה להתנסות בסודות המטבח התימני והמרוקאי. שדות של כוסברה צומחת מפרידים בין 2 המטבחים האלה. זה לא מובן מאליו להצטיין במטבח הזה אם לא גדלת לחיקו. ואני אומרת לכם בתור אחת שטעמה, מירב מצטיינת במיוחד.

אז שתינו קפה, פיצחנו פיצוחים ונכנסו למטבח. והיה כבר צהריים.
אנחנו מגישות לכן באהבה 2 מתכונים תימניים מ-ידיים הולנדיות ואשכנזיות לחלוטין, מה שמוכיח שהכל אפשרי.








מרק תימני

מרכיבים:
4 חתיכות כרעיים עוף
3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים גס
2 עגבניות רכות חתוכות גס (או כמו שמעיין חודדה אומרת: עגבניות מטבוחה)
1 בצל גדול חתוך גס
4 שיני שום
צרור שלם של כוסברה (לחוששים אפשר במקום צרור של פטרוזיליה, אבל עדיף ממש להשאר בכוסברה).
2 כפות אבקת מרק
2 כפות חוואיג' למרק
6 זרעי הל
חצי כף זרעי כמון
רבע לימון
מלח פלפל

אופן ההכנה:
1- מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הכרעיים כ- 20 דקות.
2- מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, העגבניות, הבצל, השום וצרור הכוסברה שחתכנו גס עוד קודם. מבשלים 10 דקות.
3- מתבלים ב: אבקת מרק, חוויאג', הל, כמון, מלח ופלפל.
4- סוחטים מיץ מרבע לימון ומוסיפים לסיר.
5- מבשלים על אש בינונית את המרק כ- 25 דקות.


אורז תימני שמתאים בול למרק

מרכיבים:
2 כוסות אורז פרסי
מים?
שמן רגיל
1 בצל גדול חתוך דק
1.5 כפות זרעי כמון
מלח ופלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
1- מטגנים בסיר את הבצל החתוך עם הכמון עד שהבצל נהיה שקוף.
2- מוסיפים את האורז ומטגנים מספר דקות.
3- מטבלים במלח ופלפל
4- מוספים _ כוסות מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לבישול של כ- 20 דקות עד שנגמרים המים לחלוטין.

בתאבון






2 תגובות:

lian אמר/ה...

פשוט מקסים הכל!

תוריד את האימות מילים הזה למטה!

אביטל אמר/ה...

בלוג מקסים !