יום חמישי, 18 במרץ 2010

סשימי דג סלומון וירקות שורש



זה מרשים לראות איש אוהב מזון מרים מנה איכותית ומיוחדת. הידיים זזות במיומנות ובזריזות, המגבת על הכתף, רואים שיודע את העבודה.זה מה שקרה לפני כשבועיים. ברק נדב הכין במיוחד לבלוג (ובשבילי) מנה דג סלומון. זו הייתה חוויה חדשה עבורי מכוון שזה לא פשוט לי לאכול דג חי, זה מוזר לי כשהוא לא מטוגן או אפוי. בקיצר, מאז יומההולדת אני חווה ניסיונות באקסטרים.
הופתעתי לחלוטין מהטעם. במנה הזו כל הטעמים משתלבים יחד באופן מושלם.
אל תפחדו, לא בעייתי או מסובך מדי להכין את המנה למרות שהשם סשימי נשמע מאתגר.



סשימי דג סלומון וירקות שורש


מרכיבים:

סשימי סלמון טרי ואיכותי מפולט וחתוך לחתיכות בגודל ביס, אך ורק ממקום שאתם סומכים עליו.
שמן שומשום
רוטב סויה
צנונית
קולורבי
ג'ינג'ר כבוש
כוסברה
שומשום שחור
אופציה: בצל ירוק

לרוטב הוואסבי:
מיונז מאיכות מעולה
אבקת ווסאבי

הכנה:

1- חותכים קולורבי למקלונים/רצועות דקים (ז'וליאנים)
2- פורסים את הצנונית לפרוסות דקות כמעט שקופות.
3- בקערה מערבבים יחד: צנונית, קולורבי, עלים של כוסברה, מעט ג'ינג'ר כבוש, שומשום שחור ושמן שומשום, בעדינות עם שמן השומשום טעמו דומיננטי.
אפשר להוסיף גם רצועות דקות וארוכות (ממש כמו חוטים) של בצל ירוק שסלסלנו במים קרים לפני.


4- לסידור המנה: מניחים כמה חתיכות סלמון בצלחת עמוקה, עליהן יוצקים מעט מרוטב הסויה.
לוקחים חופן מן התערובת הירקות ומניחים בצורה יפה על הסלמון.
5- מפזרים מעל עוד מעט שומשום שחור.


הכנת רוטב מיונז ווסאבי:
מערבבים את אבקת הווסאבי היטב עם המיונז.
כל אחד לפי טעמו, ברק ממליץ על רמיזה של חריפות ולא יותר.
שימו לב לא לערבב את האבקה עם יותר מדי מים מכיוון שאלו ידללו את המיונז.
אם יש לכם בבית בקבוק לחיץ, כדאי לשים בו את מיונז הווסאבי ואז לקשט את המנה עם פסים דקים של הרוטב.

אין תגובות: