יום רביעי, 27 בינואר 2010

מתכון מהיר ליום קריר


ווואו, שבוע מאוד עמוס. אז הפעם בלי הפקה גדולה ובלי צילומי ענק, פשוט מתכון מחמם וטעים לחורף.

מרכיבים:

1.5 כוסות אורז מלא
בצל ביינוני קצוץ
גזר אחד חתוך לריבועים קטנים
בטטה קטנה חתוכה לריבועים קטנים
בהרט
מלח פלפל


אופן ההכנה:

1- מטגנים בסיר את הבצל הקצוץ עד שהוא שקוף.
2- מטגנים את הבטטה והגזר עד שהם טיפה מתרככים.
3- מתבלים ב:בהרט על פי הטעם (שימו לב הטעם מאוד חזק אז בעדינות), מלח ופלפל שחור.
4- מוסיפים את האורז המלא לסיר ומערבבים היטב תוך כדי שהתבלינים ניתפסים על האורז.
5- לסיר נכניס 3 וחצי כוסות מים עירבוב אחרון ומכסים עם מכסה.
6 - מביאים לרתיחה ומורידים את הלהבה לאש נמוכה למשך כ- 45 דקות.
7- מסיימים את הבישול כאשר אין זכר למים בסיר.



בתאבון

4 תגובות:

lian אמר/ה...

נראה טעים למדי-אבל אני עדיין בשוק מהקרוטונים שנצפו פה האחד הפוסטים הקודמים-מתה כבר להכין כאלה!!!!!!
כנראה בחורף הבא....♥♥

morana אמר/ה...

את לא מבינה כמה הם היו טעימים!!!

אנונימי אמר/ה...

הווו,בדיוק הייתי צריכה מתכון קל להכנה. אפשר עוד כמה? לעצלנים שביננו?

sefi אמר/ה...

ניראה טעים. גם התבשיל וגם הבלוג.
תתחדשי ובהצלחה!