יום חמישי, 15 באוקטובר 2009

המלצה על ספר בישול ומתכון מאת עדי עפר

במדור האוכל של יום חמישי לראשונה ביקורת ספרות, זאת אומרת המלצה על ספר בישול כמובן.עדי עפר חברתי הטובה ממליצה על ספר וגם מגישה לנו מתכון חמוד וקליל למאפה פסטה שדווקא לא נימצא בספר אבל מגיע אליכם עם בונוס תמונות מקסימות, זה רק אם זה בסדר שהנחתום תעיד על עיסתה.


ספר הבישול "חגיגה צמחונית”- המטבח הצמחוני של "על השולחן" – המלצה מאת עדי עפר

עבור מישהי שעד לפני כמה שנים מעבר לפתיחת קופסאות שימורים או הכנת מקרוני אנד צי'ז לא טרחה יותר מידי לבשל זה היה די משעשע כשמורן בחרה לשלב אותי בצילומי מאפה פסטה ובהמלצה על ספר בישול.
כנראה שהאהבה היא שפתחה לי את הרצון והתשוקה לבשל,אולי לחזר אחר אהובי גם דרך הסירים .
אריאל בן זוגי הוא איש אנין טעם והוא גם צמחוני!מה שהופך את הבישול למעין סוג של אתגר (שמעתם פעם על צמחוני שלא אוהב פטריות,קישואים..?!תודו שזו די חוצפה) .
בעולם הצמחונות יש מליון מושגים שעבורי היו סינית כמו סוגי קטניות משונים,דגנים,תחליפי בשר וסויה שניתן מתברר להכין מהם מטעמים מדהימים,אך לי זה היה נשמע בתחילה זוועתי.
לצמחונים שלא נוגעים בבשר ובדגים או כמו שמורן אוהבת להגיד .." שום דבר שיש לו אבא או אימא "
יש הרבה פעמים "חסכים", הם לא מכירים מהו הטעם של קציצות סבתא ברוטב עגבניות,או המבורגר עסיסי וכאן בדיוק נכנס ספר המתכונים -המטבח הצמחוני של "על השולחן ".
קיבלתי אותו מתנה לראש השנה מאחותי שלי,שגם היא וגם אימא שלי דפנה הן בשלניות מדהימות ,מה שאומר שגם לי יש תקווה.
זהו ספר הבישול הצמחוני המושקע והמקיף ביותר שיצא לי לפגוש (ופגשתי כבר די הרבה ..) ובעיקר מה שכיף בו שהכול פשוט ,לא מתחכם ופלצני מידי ועדיין מלא יצירתיות .
בספר יש מתכונים רבים מסלטים ,מרקים ,פסטה,אסיאתי,קציצות,המבורגרים וירקות ועד לנשנושים.

מהרגע שפתחתי אותו הוא גרם לי חשק גדול לבשל ולהכין כמעט כל מה שיש בו ,אך בל נסחף !
המתכון הכי מוצלח עד כה שהכנתי מהספר הוא של קציצות (טבעול טחון ) ברוטב עגבניות,שיצא ממש מתכון של סבתא, מעולה ומחמם את הקיבה והלב. (אריאל ואני ליקקנו את האצבעות..)
ממליצה בחום ולא רק לצמחונים .
שיהיה סוף שבוע נפלא


מאפה פסטה


מרכיבים:


400 גרם פסטה פנה מבושלים על פי הוראות יצרן

לטיגון העגבניות:


4 כפות שמן זית, 250 גר עגבניות שרי חצויות, 1 ענף טימין - שבמקומו עדי מוסיפה תערובת תבלינים איטלקית
מלח פלפל

לציפוי מעל:
200 גרם גבינה צהובה גאודה או רגילה מגוררת


4 כפות חמאה ו- 4 כפות פירורי לחם
אלו הכמויות שכתובות במתכון אבל בהחלט אפשר להגדיל את הכמות לציפוי כדי שיהיה יותר אחיד.



ההכנה:


מחממים תנור ל-180 מעלות. מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן עד רמת אל דנטה (זאת אומרת לא לבשל יותר מדי) ומעבירים לקערה.


למחבת חם יוצקים את שמן הזית ומוסיפים את העגבניות שרי, ענף הטימין או תערובת התבלינים ומלח פלפל לטיגון של כ- 5 דקות ,אחרי שמורידים מהאש ומוסיפים את הפסטה ומערבבים.



לתבנית משומנת קלות מעבירים את הפסטה והעגבניות ומפזרים את הגבינה הצהובה מגוררת מעל.

הכנת הציפוי הקריספי מעל המאפה:במחבת קטנה ממיסים את החמאה,מוסיפים את פירורי הלחם ומטגנים כדקה עד הזהבה.
מפזרים על המאפה ואופים בתנור כ- 10 דקות.בתיאבון!








תודה לעדי עפר על החברות, על הבישול, על הכתיבה ועל האירוח.

2 תגובות:

lian אמר/ה...

הכל נראה מקסים וטעים! גם רעיונות טובים וגם הגשה מפתה!

אנונימי אמר/ה...

וואו,פשוט מפתה בטרוף....
האם לחזור לצמחונות?