יום חמישי, 4 בפברואר 2010

סגול ו- טארט טאטן קל- (לא להבהל מהשם)




זוהי שעתם היפה והחורפית של פרחי הבר הסגולים. רגע לפני שהצהובים כובשים כל פיסת קרקע לחה, מראים הסגולים מה הם באמת שווים ומושכים לצופם את חרקי הכפר. חרקי העיר יאלצו להסתפק ברקפות המתורבתות.

מהחוץ לפנים, אויר חורף נעים נכנס לדירה והתגנב לאפי, מבטי נדד לסלסלת הפירות שנמצאת באופן לא ממש מרשים מעל המקרר (הירוק), שם נחו 4 תפוחי עץ חמוצים ו(ירוקים). התלבטתי מה לעשות איתם? תוך כדי מחשבה והרהור התחלתי לדפדף בספרי הבישול שלי כדי לקבל השראה ומצאתי בספר "מהמטבח בקלי קלות" של רות סירקיס שהוא ספר נוסטלגי ונושן מתכון לעוגת תפוחים. באופן מפתיע, לא קשה לביצוע למרות שמה המתנשא: טארט טאטן קל (זה מאוד מגניב שכותרת המתכון מעידה על טיב הקושי...). למתעקשים עמוד 214 בספר.


העוגה בשלמותה יחד עם החום הנעים שלה מהתנור והטריות עוד הספיקו לעשות את דרכם אל קרן חברתי כמתנה על המעבר לדירה חדשה ויפה.


ליקקו את האצבעות באותו אחר הצהריים של יום שישי: קרן, אור אחיה ואני.
אמנם הייתה חסרה לנו גלידת וניל לצד פרוסת העוגה אך הופתעתי לגלות שהיא הייתה כל כך טובה שדובר עליה כל השבוע. לכן חשבתי שהכי נכון גם לספר לכם את הסיפור וגם לתת את המתכון כפי שאני הכנתי אותו עם שינויים ותוספות.




טארט טאטן קל

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 23 ס"מ
אני הכנתי בתבנית בינונית חד פעמית מרובעת ויצא טעים לא פחות.

4 תפוחי עץ גדולים ירוקים או צהובים מקולפים וחתוכים לשמיניות ללא גרעינים כמובן
75 גרם חמאה
חצי כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון
בצק עלים מופשר
קינמון

אופן ההכנה:
1- במחבת ממיסים את החמאה והסוכר ומעבירים לתבנית.
2- מסדרים את התפוחים בתבנית כך שכל פלח יושב טיפה על זה שלפניו. במידה ונשארו תפוחים אפשר לעשות קומה שנייה.
3- מזלפים על התפוחים מיץ לימון ומפזרים מעט קינמון.
4- אופים בתנור במשך חצי שעה על חום של 180 מעלות, עד שהתפוחים מזהיבים.
5- חותכים בצק עלים בגודל של התבנית. על פי המתכון המקורי מרדדים את בצק העלים, אני לא רידדתי ויצא מעולה. אז תעשו מה שמתחשק לכם.
6- מניחים את בצק העלים על התפוחים כאשר את שאריות הבצק בצדדים דוחפים כלפי פנים התבנית.
7- חורצים בבצק 3 חתכים עם סכין כדי לאפשר לאדים לצאת.
8- מגבירים את חום התנור ל- 200 מעלות ומכניסים שוב את התבנית לאפייה של עד 25 דקות. כאשר הבצק מקבל גוון חום מוציאים את התבנית מהתנור.
9- מיד אחרי שמוציאים את התבנית מהתנור מניחים על התבנית תבנית נוספת או צלחת גדולה והופכים. למעשה לכל אורך ההכנה העוגה הייתה בעצם הפוכה.
10- יאאאללללה, לצרף כדור וניל וליהנות מהעוגה בעודה חמה.



תודה לדקלה קנופ על העריכה.

5 תגובות:

החדרון באלכסון אמר/ה...

החדרון באלכסון אומר - עכשיו מה אני אעשה עם כל התותים שיש לי בבית??? ההתמונות ההורסות האלו גרמו לי להבין שכנראה שהשבוע יהיה בסימן תפוחים...
מורן הורסת לי את הדיאטה
כרגיל, תמונות יפהפיות והחתול היסטרי!

lian אמר/ה...

המממ נראה טעים,מזכיר לי את האייטיז,אמא שלי היתה עושה משה וכזה נראה לי

Unknown אמר/ה...

hmmm... looks good. the pics are absolutely stunning :)

morana אמר/ה...

החדרון: תמיד נהנת מהפרגון שלך. תודה. ליאני, אמת ויציב, מתכון מזכיר נשכחות.נעמנות- נשיקות

אנונימי אמר/ה...

מהמם מורני!
עוד יושרו שירים ויחוברו סיפורים על העוגה! באמת אחת העוגות הכי טעימות שיש
תודה אהובה
קרן.