יום חמישי, 18 בפברואר 2010

אדום, לוהט ומרגיש מגרד- חלק 2





אומרים על אוכל הודי שהוא טעם נרכש, כזה שאם לא שרפת בו את לשונך בגיל אפס סביר להניח שתהיה זקוק לתקופת הסתגלות לטעמים ולחריפות.
מטרת תקופת ההסתגלות היא לתת לפה להבין שפלפל שחור , זה שגדלת עליו, הוא לא תבלין כל כך חריף או מיוחד. אומנם אפשר להכין מגוון תבשילים פולניים איתו אבל זה ממש לא דומה לעוצמת הטעמים של מגוון התבלינים ההודיים העצום.
בתבשילים ההודיים חריף זה חריף, מתוק זה מתוק וכל קשת הגוונים באמצע.
אני התאהבתי באוכל ההודי אי שם בשנת 1998, מאז ועד היום הלב שלי שבוי בטעמים המיוחדים האלה שמכילים כמות עצומה של תבלינים. החל מהתבלין היקר זעפרן ועד הזול ביותר.

המתכון שלנו לשבת הפעם הוא ארוחה שלמה. מנת אורז חמה וטעימה במיוחד ומנת גבינה ברוטב.המתכונים באדיבותם של דנה ושמואל שאירחו אותי ואת נטע לשיעור מרתק ממש לא מזמן.

עוד על חווית הבישול ומתכונים נוספים, תוכלו לקרוא בפוסט הקודם.





Butter Paneer Masala - כמות ל- 2 מנות


מצרכים:
250 גר' גבינת חלומי
4 בצלים סגולים קטנים
1.5 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף וקצוץ
1/2 כפית גרגרי חרדל שחורים
1 עלה דפנה
1/2 פלפל ירוק עם גרעינים
2 כפיות סמבר מסאלה (או בלי...)
2 עגבניות קצוצות

2 תרמילי הל ירוק
1 ציפורן
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית א. צ'ילי אדום
מלח לפי הטעם
מעט עלי כוסברה טריים
3 כפות גי/חמאה
1/2 כוס חלב
1/2 כוס מים

אופן ההכנה:
1. חותכים את הגבינה לקוביות של 1 סמ"ר בערך.
2. מחממים קלות כף של חמאה במחבת ומטגנים את הגבינה, להוציא לפני שמשחים.
3. שמים במחבת את שאר החמאה, מחממים היטב, מוסיפים את גרגרי החרדל, מחכים עד שהם מפסיקים לקפוץ.
4. מוסיפים את כל התבלינים השלמים (הל,ציפורן, עלה דפנה) פרט לאבקות ומחכים 10 שניות.
5. מוסיפים בצל קצוץ, פלפל קצוץ וג'ינג'ר קצוץ.
6. מוסיפים את כל האבקות היבשות (כולל הסמבר מסאלה - אם מוצאים).
7. מוסיפים את המים, העגבניות , מבשלים בסיר מכוסה כ -5 דקות.

8. כשרואים טיפות קטנות של שמן צפות על התבשיל, מועכים את הכל (ובעיקר את העגבניות) עם מועך תפוחי אדמה פשוט.
9. מוסיפים את החלב והגבינה ומבשלים עד שהחלב מצטמצם ב1/3 מהכמות. מקשטים בכוסברה טריה ולהגיש!






אורז פולאו- כמות ל-10 אנשים (כמות גדולה)
מצרכים:
שמן רגיל
6 כוסות מים
3 כוסות אורז בסמטי
3-4 שערות זעפרן
1 כפית כורכום
2 כפיות זרעי כמון
3 כפיות גאראם מסאלה
מלח ופלפל
100 גרם אפונה
אופן ההכנה:
1- מטגנים שמן בסיר
2- אחרי שהשמן מתחמם היטב מוסיפים לסיר את זרעי הכמון עד שנישמעים קולות פיצוץ קלים.
3- מוסיפים את האורז והאפונה ומערבבים עם זרעי הכמון.
4- מערבבים את הזעפרן, הכורכום, מלח ופלפל עם האורז הוזרעי הכמון.
5- אחרי שכל התבלינים התערבבו היטב מוסיפים 6 כוסות מים.
6- מביאים לרתיחה על אש גבוהה ומחלישים לבישול איטי עד שהמים מתאדים לחלוטין.
7- מעט לפני תום הבישול מוסיפים גאראם מסאלה.
בתאבון!
צילום: דנה, שמואל ואני

אין תגובות: