יום חמישי, 25 בפברואר 2010

אדום, לוהט ומרגיש מגרד- חלק 3


ברוכים הבאים לחלק השלישי והאחרון של הפקת האוכל ההודי שלנו. במחשבה לאחור נגענו בקצה קצהו של המטבח העשיר והמיוחד הזה (אני בטוחה שעוד נחזור לגשש בפינותיו האפילות בהמשך), בכל אופן מדובר בגבולותיו הברורים של הבלוג בכל הקשור לכמה עמוק או מסובך יכול להיות הטקסט המצורף.

ועכשיו כשאנחנו אוחזים בקצה קצהו של החורף אפשר למצות אותו עם תבשיל חורף אמיתי שבמרכזו תפוח אדמה.
את תפוחי האדמה האלה קנתה דנה בשוק האיכרים בנמל תל אביב. היופי של הבוץ על תפוחי האדמה נדיר במחוזות המדפים בסופר (אני מתחילה להישמע כמו אייל שני).
ואפרופו אייל שני אני שמחה וגאה להמליץ בבלוג זה על הסדרה הגאונית של אייל שני:איפה האוכל? שמשודרת בערוץ 8, אפשר גם לצפות בה ב- VOD. השאלה "איפה האוכל?" כל כך פשוטה והתשובה אליה יכולה להיות גם היא קלילה עד שהיא מגיעה אל אייל, אז הדברים מקבלים רבדים עמוקים של תודעה ופרשנות פילוסופית.
איזה תענוג! הסדרה מרתקת בתוכנה, ערוכה היטב, מצולמת מדהים, אמיתית וכנה. אייל שני- עשית לי ולחבריי את השבוע!






Dum Alu Kashmir

כמות ל-2 מנות

מרכיבים:
8 תפו"א בגודל בינוני - קלופים וחתוכים גס לקוביות בגודל 2 ביסים.
3 בצלים סגולים קטנים- קצוצים דק
לרסק במעבד מזון עד למרקם של משחה: 2-3 שיני שום עם 1.5 ס"מ ג'ינג'ר טרי מקולף
2 עגבניות מרוסקות
חופן צימוקים
חופן אגוזי קשיו
1/2 כפית שטוחה אבקת צ'ילי אדומה
1/4 כפית כורכום
2 כפיות זרעי כוסברה טחונים
1 מקל קינמון
1/2 כפית מלח
2 – 3 כפות שמן
שמן לטיגון עמוק

1/2 כוס חלב
1/2 כוס מים
1/2 כפית גרם מסאלה

אופן ההכנה:
1. מטגניםאת תפו"א עד שמזהיבים - טיגון חצי עמוק.
2. במחבת מחממים 3 כפות השמן, ומכניסים פנימה את מקל הקינמון, הבצל הקצוץ, הג'ינג'ר והשום המעוכים, מטגנים עד שהבצל מזהיב קלות ומתרכך.
3. להוסיף את הצילי, הכוסברה כורכום ומלח, 1/2 כוס מים ולערבב היטב.
4. להוסיף את העגבניות הקצוצות, לערבב היטב ולבשל 5 דקות על אש נמוכה- עם מכסה.
5. מסירים את המכסה ומחכים עד שהמים מתאדים, מוסיפים חלב, אגוזי הקשיו, צימוקים ואת התפ"א המטוגנים, מבשלים כעוד 5 דקות - עד שהתפ"א רכים.
6. לפזר מעל את הגרם מסאלה ולהגיש!




שוב תודות ל: דנה ושמואל שאירחו אותנו, לנטע ויונתן.
צילומים: דנה, שמואל ו- אני

תגובה 1:

shmuel אמר/ה...

היי מורן,

מומלץ לדקור את תפוחי האדמה במזלג על מנת שהטיגון של התפו"א יהיה אחיד יותר.

אה ביי

שמואל