יום חמישי, 11 בפברואר 2010

אדום, לוהט ומרגיש מגרד- חלק 1


אף אחד לא אמר לי שיש סיכוי שאסכן את עצמי בתפקיד בלוגרית של אוכל.
לא שלשבת לכתוב בלוג זו פעילות מסוכנת בפני עצמה, אבל כשיוצאים לשטח (אל המטבח) מתהווים סיכונים מקצועיים שונים ומשונים. אחד כזה פקד אותי השבוע. פריחה.
סיפור הפריחה מתחיל בטיול שלי למזרח לפני כ- 10 שנים. הודו הביאה איתה תבלין מסוים, שלא ידוע לי בדיוק מה הוא, והוא הביא איתו פריחה בכל הגוף. הרופא ההודי שטיפל בי היה בחור אופטימי ואמר שאם תוך יומיים הפריחה לא חולפת אני חייבת לחזור לארץ. לשמחתי כדור אחד נגד אלרגיה טיפל בפריחה במהירות מפתיעה. או שאולי זה לא היה הכדור, אלא שהיא פשוט מיצתה אותי ועברה לפרוח אצל מישהו אחר...


נטע, שמואל ודנה בתקתוק עבודות המטבח הרבות
נטע לומדת לעומק מתכונים מתוך שפע הספרים שהיו על המדף


והנה כאילו לא חלף לו עשור, הפריחה חזרה השבוע ובגדול, אבל בואו ניקח צעד אחורה אל תחילת הסיפור.
נפגשנו בשבת האחרונה, נטע ואני אצל דנה ושמואל להכנת פוסט (או שניים) לתפארת האוכל ההודי. המארחים יש לציין למדו 2 קורסים בבישול הודי בהודו עצמה, שזה כבר כבוד לשרוד פרויקט מתחילתו ועד סופו בתת היבשת.
כבר ברגע הראשון של יום הבישול, המפגש המחודש עם הבצל, הג'ינג'ר והתבלינים, הצבעים, המרקמים וחומרי הגלם, החזירו אותי לאותם רחובות הזעם וריחות הבישול ההודיים.
אלה תבשילים שיוצאים מהנשמה ונכנסים לבטן ומעבירים בטעמם איכויות של תשוקה. מפתיע אותי שחלק מהטועמים נשאבים לעומקם של התבשילים ולא ישכחו כל חייהם את מגוון הטעמים שמציפים את הפה, בעוד שאחרים לא מסוגלים אפילו להתקרב. מעניין.
מסתבר שלי קורה משהו באמצע, אחד מהתבלינים מייצר לי פריחה מצד אחד ומהצד שני אני מכורה לטעמים החזקים והמסקרנים האלה. מצחיק ועצוב בו זמנית - כמו החיים באזורים מסויימים בבומביי.



תודה לענת ריב"א על העריכה
תודה לדנה ושמואל על הלימוד, ההדרכה, המתכונים הנפלאים, האירוח והאוירה.
תודה לנטע ה- סושף שמאוד שימחה אותנו שהגיעה ועל שעזרה בפעילויות המטבח השונות.
תודה ליונתן שאחרי הגלישה קפץ לנשנש.



פאלאק פניר- תבשיל תרד וגבינה

חומרים:
5 כפות שמן רגיל
חצי כף זרעי כוסברה שלמים
4 בצלים בינוניים קצוצים למחית בבלנדר או קוצץ אחר
חצי כוס מים
1.5 מחית ג'ינג'ר ושום שהכנתם מבעוד מועד בקוצץ (פשוט שורש ג'ינג'ר טרי ושום בכמות שווה ,יחד קצוצים למשחה אחידה)
רבע כף אבקת צ'ילי
1 כף אבקת כוסברה- זרעי כוסברה טחונים (אפשר לכתוש בבית במכתש ועלי או במטחנת תבלינים או לבקש מהמוכר בחנות התבלינים)
1 כף מלח
חצי כף גארם מסאלה
4 עגבניות חלוטות במים רותכים, מקולפות ומרוסקות בקוצץ עד שמתקבל רוטב דומה לרוטב ג'חנון
500 גרם תרד שחלטנו במים חמים כ- 3 דקות וטחנו בבלנדר לעיסה אחידה.
250 גרם גבינה צפתית קשה חתוכה לריבועים בגודל 1*1 ס"מ. צריך לבקש במעדנייה גבינה צפתית הכי קשה ויבשה. המוכר ידע למה הכוונה.


ההכנה:
1- בסיר מחממים את השמן עם זרעי הכוסברה עד שהזרעים מתחילים להשמיע קולות התפוצצות קלים בשמן הרותח.
2- מוסיפים את מחית הבצל ומבשלים כ- 10 דקות עד שהמחית מזהיבה ומאבדת את רוב הנוזלים.
3- מוסיפים: מים ומחית הג'ינג'ר שום. מבשלים כ- 2 דקות.
4- מתבלנים ב: צ'ילי, כוסברה, מלח וגראם מסאלה על פי הכמויות שכתובות למעלה. מבשלים כ- 2 דקות.
5- מוסיפים לסיר את הרסק עגבניות. מבשלים כ- 5 דקות
6- מוספים את מחית התרד לסיר, מערבבים ומבשלים כ- 5 דקות על אש קטנה.
7- מוסיפים את חתיכות הגבינה ומבשלים עוד 3 דקות.

הגשה:
לפני ההגשה מחממים את התבשיל, מוסיפים כף חמאה וקצת שמנת מתוקה לבישול (15%)
מניחים כמות מהתבשיל על צלחת, יוצקים טיפה שמנת לבישול מעל לקישוט .
ולא לשכוח את הצ'אפטי המבורך שעוזר לכל זה להיכנס לפה. בשום פנים ואופן לא לאכול עם מזלג או כף.
אפשרות נוספת זה לשלב את התבשיל עם אורז לבן נקי.






צ'אפטי

חומרים:
כוס מים
2 כוסות קמח מלא

הכנה:
1- מערבבים היטב את החומרים ולשים לכדי בצק אחיד
2- מניחים את הבצק בצד למנוחה של כ- חצי שעה בתוך קערה מכוסה בניילון נצמד או מגבת כדי שלא יתייבש
3- מכדררים כדורים של בצק בגודל כף היד
4- מרדדים לפיתות
5- מניחים על מחבת יבש ללא שמן עד שמשחים משני הצדדים.




זו רשימת המתכונים הארוכה שהכנו במהלך היום. שמואל עשה עבורנו תכנון מדויק לגבי סדר הבישולים.

סוף סוף רואים את הפנים החמודות של שמואל. כמו מכשיר מטבח רב פונקציות שמואל הקסים אותי בעשייה שלו. פה מקצץ, שם מצלם, בודק שנקי בכיור ואם לא מעביר ניקיון, חושב כבר קדימה איך נעצב את הבישולים בסוף וכו וכו. גבר לעניין.



צילומים: שמואל, דנה ואני

7 תגובות:

Unknown אמר/ה...

wow. 1) i'm first! 2) i miss travelling in india 3) i don't really miss the food
will you give us a sneak preview on next week's post???

morana אמר/ה...

כן. שמות מורכבים עם הרבה חומרים. בגדול אורז צהוב מעולה ותבשיל .

lian אמר/ה...

אוי אוי אוי-עשית לי חשק לאוכל הודי.............

Unknown אמר/ה...

דנה ושמואל- יש לי תחושה שמקצועניות בבית שלכם זה שם המשחק. כבוד על חברים זה נראה מהמם ועשה לי חשק גדול להיות שם! מורנה- נראה לי מאוד מתאים שדווקא את תאהבי ו"תפרחי" כאחד מהטעמים האלו.הרי אלו שתי נקודות קיצון שבאמצע נמצאת התשוקה...

נעלולה אמר/ה...

זה לא יאומן כמה רעבה אני יכולה להיעשות מעצם ההתבוננות בתמונות של המבשלים ולא של האוכל עצמו. היה כיף היום, ד"א :)

לי וולף אמר/ה...

וואו, מורן... איזה בלוג מהמם!! (ומגרה!!!)
לא מוצאת איך אני יוצרת איתך קשר במייל אז תגובה לבלוג נראית לי הולמת (-:
תשלחי לי מייל ונמשיך משם?...

morana אמר/ה...

תודה בנות!