מיכל בראל ואני מכירות שנים עוד מתקופת הנעורים ביישוב הקטן שבו גדלנו: נירית. שם בין העצים והמסלעות נירקמו קשרים. וכך לאחר שנים מצאנו את עצמנו יושבות בבית קפה קטן על דיזינגוף ומנסות להבין מה מתחשק לנו לבשל יחד. יותר נכון מה מתחשק למיכל להכין ולי להסתכל וללמוד.מול המיומנות שלה הידע שלי מתגמד, נהייה קטן, מתבייש ומתחבא (בין כמויות חומרי הגלם שבמקרר בביתה).
1- צנוברים קלויים: מפזרים על מחבת נקיה ויבשה את הצנוברים ומחממים על אש בינונית, חשוב כל הזמן לערבב כדי שלא ישרפו. קולים במשך כדקה – שתיים עד שהצנוברים מקבלים גוון שחום בהיר.
2- בסיר או מחבת עמוקה – מביאים את השמנת לידי רתיחה.
3- מוסיפים פרמז'ן מגורר ומערבבים.
4- מוסיפים יין לבן, מלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהאש.
5- מבשלים את הרביולי במים רותחים על פי ההוראות. מסננים ומעבירים אל הרוטב. מבשלים יחד עוד כדקה כדי שהרביולי יספגו קצת מהרוטב.
6- מפזרים מעל גבינה כחולה וצנוברים ומגישים מיד.
מיכל, בת למשפחת "פסטה דלה קזה" http://pastadellacasa.com/about המתמחה ועוסקת בייצור פסטה טרייה על פי מסורת איטלקית, מחלוצי הפסטה הטרייה בארץ.צברה במשך שנים ידע עצום בסודות המטבח האיטלקי . מה אני יכולה לבקש יותר מזה לבלוג הצנוע הזה?
מזל ששבועות בפתח ויש סיבה ממש טובה להכין רביולי גבינה. המתכון המוצלח הזה הצליח להפתיע אותי בקלות ההכנה שלו שעומדת בניגוד למגוון הטעמים שמציפים את הפה החל מה-ביס הראשון.
חג שמח לכולם, ותודה גדולה למיכל.
בפרק הבא: שתי הפועלות שהשמות שלהן צוינו בטקסט למעלה נסגרות לשעות ארוכות בדירה תל אביבית להכנת לחם פאקנים ואגוזי מלך. כפי שנאמר: בזעת אפיך תאכל לחם.
רביולי ריקוטה ברוטב שמנת וגבינה כחולה
מצרכים:
500 גרם רביולי ריקוטה טרי של פסטה דלה קזה
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות פרמז'ן מגורר
2 כפות יין לבן יבש
קורט פלפל לבן
קורט מלח
100 גרם גבינה כחולה (רוקפור, גורגונזולה וכדומה) מפוררת ביד לחתיכות
2-3 כפות צנוברים
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות פרמז'ן מגורר
2 כפות יין לבן יבש
קורט פלפל לבן
קורט מלח
100 גרם גבינה כחולה (רוקפור, גורגונזולה וכדומה) מפוררת ביד לחתיכות
2-3 כפות צנוברים
אופן ההכנה:
1- צנוברים קלויים: מפזרים על מחבת נקיה ויבשה את הצנוברים ומחממים על אש בינונית, חשוב כל הזמן לערבב כדי שלא ישרפו. קולים במשך כדקה – שתיים עד שהצנוברים מקבלים גוון שחום בהיר.
2- בסיר או מחבת עמוקה – מביאים את השמנת לידי רתיחה.
3- מוסיפים פרמז'ן מגורר ומערבבים.
4- מוסיפים יין לבן, מלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהאש.
5- מבשלים את הרביולי במים רותחים על פי ההוראות. מסננים ומעבירים אל הרוטב. מבשלים יחד עוד כדקה כדי שהרביולי יספגו קצת מהרוטב.
6- מפזרים מעל גבינה כחולה וצנוברים ומגישים מיד.
7- כל כך טעים שמיד תרגישו שאתם תשושים ומתים לנמנם. תענוג!!!
6 תגובות:
מורני יצא הורס! תודה
אין מילים לתאר את האושר הזה
וואו זה נראה מושלם בשבילי!!! אני רוצה כזה. רוצה. כזה בדיוק.
מורן נשמה , יצא פוסט מדהים , אין על הכישרון שלך - אין !
תודה לכולם! היה כייף להכין את הפוסט וכנראה מרגישים את זה. חג שמח לכולם!
הוסף רשומת תגובה